Urządzenia i Akcesoria
Dip z suszonych pomidorów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
340 g
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
-
110 g suszonych pomidorów, w oleju
-
50 g liści bazylii, świeżych
-
70 g migdałów, w płatkach, uprzednio uprażonych70 g orzeszków piniowych uprzednio uprażonych
-
3 - 5 ząbków czosnku
-
1 - 2 szczypty suszonych płatków chili
-
½ łyżeczki soli morskiej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 - 50 g oliwy z oliwek, extra virgin
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
560.9 mg
Białko
13.4 g
Kalorie
1698.7 kJ /
406 kcal
Tłuszcz
32.1 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
22.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARYNATY I SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2 godz. 10 min
Krem z parmezanu
10 min
Pesto z bazylii
10 min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Pasta z oliwek
5 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Bruschetta z karczochami
40 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min
Tapenada
5 min